Google Chrome en SSL certificaten

Sinds een recente update van Google Chrome gebruikers duidelijk zien of je als bezoekers een beveiligde verbinding hebt met een website. In eerste instantie zal je een waarschuwing in de adresbalk krijgen als je probeert in te loggen op een website die geen versleuteling aanbiedt. Later wordt de waarschuwing getoond bij alle websites zonder versleuteling; het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

HTTP vs HTTPS

HTTPS is net als HTTP een manier om gegevens te versturen via het Internet. Het verschil zit het hem de versleuteling van de gegevens die verstuurd worden. Iemand die de gegevens onderschept, kan bij HTTP precies zien wat er wordt verstuurd. Bij HTTPS kan de persoon wel verkeer zien, maar ze zijn dus versleuterld en niet te ontcijferen waardoor deze gegevens dus niet in handen van een ander kunnen komen. Op deze manier worden de gegevens veilig overgedragen. Om gebruik te kunnen maken van HTTPS moet de website voorzien worden van een SSL certificaat.

Waarom?

Google wil met deze maatregel de veiligheid van het intenet verhogen. Website-eigenaren worden er toe aanzetten een SSL-certificaat te installeren op hun website, zodat https:// verkeer gebruikt kan worden.

Wat gebeurt er?

Vanaf versie 56 van zal Google Chrome gebruikers waarschuwen op webpagina’s met wachtwoordvelden of pagina's die persoonlijke gegevens verzamelen. Dit gaat het doen in de adresbalk. Je herkent dit aan het label naast het adres

In de toekomst zal de melding nog duidelijker zichtbaar worden en zullen HTTP-websites in de toekomst als “niet veilig” worden gemarkeerd.

Een goed initiatief als je het mij vraagt. 

Nog geen beveiligde website? Onderneem actie!

Wordt jouw website nu als 'Niet veilig' gemarkeerd in Google Chrome. Stap snel over! Neem hiervoor contact op en vraag naar de mogelijkheden. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk.