Weblog

Drupal 8, wat is er nieuw?

Drupal 8 is de laatste, grote uitgave van dit wereldwijd meest gebruikte enterprise web CMS. Voordat de eerste BETA versie uitkwam heeft de ontwikkeling van dit CMS 3,5 jaar geduurd. Inmiddels is deze versie een poosje uit. Ikzelf heb inmiddels de eerste websites in Drupal 8 opgeleverd. Tijdens de ontwikkeling van deze website kom je al gauw tot de conclusie dat er veel veranderd is, maar dat het nog steeds prettig werkt. 

Google Chrome en SSL certificaten

Sinds een recente update van Google Chrome gebruikers duidelijk zien of je als bezoekers een beveiligde verbinding hebt met een website. In eerste instantie zal je een waarschuwing in de adresbalk krijgen als je probeert in te loggen op een website die geen versleuteling aanbiedt. Later wordt de waarschuwing getoond bij alle websites zonder versleuteling; het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

Google trekt mobiel voor

Een website die geschikt is voor mobiel wordt anders beoordeeld door Google. Mobiel geschikte websites komen eerder aan bod op mobiele apparaten dan niet mobiel geschikte websites.

Keep It Simple, Stupid!

In de wereld van vormgeving en marketing wordt vaak gebruik gemaakt van het KISS principe. Hiermee wordt bedoeld dat een boodschap beter overkomt als er niet te veel wordt verteld en dit simpel qua ontwerp wordt gehouden.

Wat is KISS?

KISS is een Engelse afkorting en staat voor Keep it simple stupid!, maar wordt ook wel eens uitgelegd als Keep it short and simple. In het Nederlands zouden we ook kunnen zeggen: Minder is meer!

Stop met Welkom!!

Veel websites hebben als opening op de beginpagina een welkomstekst gezet. Waarom toch? Welkomstteksten op sites zijn geplaatst uit beleefdheid. Ze worden er neergezet omdat men dat gewend is. Maar deze tekst is totaal overbodig. Het voegt totaal niks toe aan de verdere inhoud van de website. De oorsprong ligt waarschijnlijk bij webbouwers de content van de website moesten maken. Op de eerste pagina zetten ze maar ‘Welkom op deze site’ zodat iedereen duidelijk was dat je op de eerste bladzijde was.

Pagina's