Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Goed scoren in een zoekmachine is essentieel voor online succes. Staat jouw website niet goed gepositioneerd binnen de organische zoekresultaten van een zoekmachine, is de kans niet heel groot dat de website gevonden wordt, en daarmee zal het aantal bezoekers tegenvallen. Nu zou je ervoor kunnen kiezen om te gaan adverteren binnen een zoekmachine, maar hiermee koop je geen hogere organische positie.

SEO kan daarbij wel helpen. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ ofwel: zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachineoptimalisatie zijn een aantal technieken waarmee de website verbeterd wordt, en goed ingezet geeft dit een grotere populariteit en hogere organische positie en daarmee voor meer bezoekers die klant worden, een offerte aanvragen en contactinformatie achterlaten. Zoekmachineoptimalisatie klinkt alsof de website met deze technieken alleen geschikt is voor zoekmachines, maar dit is zeker niet zo. De algoritmen van de zoekmachines kijken naar wat goed is voor de bezoekers. Door de website te optimaliseren voor de bezoekers, komt het met de zoekmachines ook wel goed.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie bestaat grofweg uit de volgende stappen:

  • Zoekwoorden onderzoeken (keywords)
  • Technieken optimaliseren
  • Architectuur van uw website
  • Technisch ontwerp van de website
  • SEO teksten schrijven
  • Linkbuilding

Samen met samenwerkingspartner Anniek aan Z! kan ik deze stappen doornemen om jouw website zo optimaal als mogelijk te positioneren binnen de belangrijkste zoekmachines.